

PAPAYA
100% přírodní produkt ze šťavnaté dužniny papáje.
- Papája pomáhá podle vědců v boji proti rakovině;
- Papaja je používána při trávících potížích, zánětech a vředech v oblasti žaludku a dvanáctníku a také při nedostatečné činnosti slinivky;
- Antibakteriální;
- Antipyretika;
- Při redukci hmotnosti;
- Podporuje trávení, příznivě působí při nadýmání;
- Úprava menstruačního cyklu;
Papája obsahuje více trávicích enzymů než jakékoliv jiné ovoce. Toto ovoce může podpořit zažívání a také využívání tuků z jídel.
Od nepanměti je papája léčebným prostředkem v lidové medicíně v Africe a Asii, přesto , že za kvalitnější se považuje ovoce z Mexika a Střední Ameriky. Ovoce papája má dobrý vliv na organismus člověka: zlepšuje funkci žaludeční, trávícího traktu, napomáhá rychlejšímu obnovení sil po nakažlivých nemocech a vyčerpání. Je zvláště doporučená starším lidem.
Dužina plodů papáje obsahuje 85-88% vody, 6-12% cukru, 1% bílkovin, 0,006-1,4% kyselin, vitamín C, B1, B2, karoten. Papája obsahuje velké množství minerálů jako draslík, hořčík, vápník apod.
Nejdůležitější složkou získanou z plodů papáje je Papin, získaní za šťávy, je jedním z nejdůležitějších šesti enzymů. Pro jeho získání se používají nezralé, ještě tvrdé, ale již zcela vyvinuté plody. Pro sběr bílé šťávy na plodu se dělá zářez ze čtyř stran. Mléčná/ bílá šťáva plynule vytéká na latex. Získaný latex se rozpouští ve vodě a nechá se usadit, aby se získal Papin. Z jednoho plodu lze získat 10-15g mléčné šťávy, obsahující 10-11% papainu.Kromě toho, součástí plodů papáje jsou enzymy jako chimopapín, proteináza, peptidáza, glykol- endopeptidáza, karikaín, lizocím, lipáza, glutamin- transferázy, aminokyseliny.
Papin - podle enzymatického působení ho nazýváme „rostlinný pepsin“. Ale na rozdíl od pepsinázy, papian je aktivní nejen v kyselém, ale také v neutrálním a alkalickém prostředí. Příjem Papinu podstatně zlepšuje procesy trávení v trávícím traktu, zvláště při potížích s trávením bílkovin. V důsledku výzkumů bylo zjištěno, že Papin působí lokálně v žaludečním- střevním systému a vstřebává se v minimálních dávkách, což odvrací negativní vedlejší činnost na vnitřní orgány, zejména na játra.
Papin ničí toxiny mnoha původců infekčních onemocnění. Antimikrobní vlastnosti má lizocín nacházející se ve stromové šťávě. Nejcitlivější na lizocín jsou grampozitivní mikroorganismy.
Papája pomáhá organismu syntetizovat velké množství argininu, je to aminokyselina, která aktivizuje hormon růstu HGH, důležitý pro regeneraci buněk jater.
Papin urychluje hojení ran, trofických vředů, proleženin, napomáhá jejich očištění od nekrotických částí. Zkracuje dobu trvání zánětů, urychluje vyčištění rány od patologické mikroflóry, vytváří podmínky pro regenerační procesy. Papin stimuluje trávení odumřelých buněk, ale přitom je bezpečný pro zdravé tkáně.
*Nejedná se o zdravotní tvrzení
Balení: 100 žvýkacích tablet
Složení: 100 tablet - papáji (5mg), plod papáje v prášku (30 mg), sacharóza, dextroza, stearát hořečnatý, vitaminem B2 (riboflavin). Neobsahuje: sůl, cukr, lepek, kvasnice, obílí, umělá barviva a konzervanty.
Dávkování: 1 tabletu 3 x denně po jídle, zvykat pomalu.
Upozornění: Individuální nesnášenlivost na jednotlivé složky přípravku, těhotné a kojící ženy by měly užívání konzultovat se svým ošetřujícím lékařem. Před užitím doporučujeme poradit se s lékařem. Doplněk stravy nenahrazuje vyváženou a pestrou stravu.
Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C, nevystavujte přímému slunečnímu záření. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Expirace: 2 roky od data výroby
Země výroby: USA
*Doplněk stravy, nejedná se o léčivo. Není náhradou pestré stravy. Potravina určená pro zvláštní výživu.